1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.
  2. I will no longer be hosting XLNation as of March 1, 2017. Unless some one steps forward to take over the domain name and provide hosting XLNation will shutdown. If you are seriously interested in taking on this project and can technically and financially support the project please contact me.

Clm Security Problem

Discussion in 'Game Play Support' started by Stevo, Sep 3, 2014.

  1. Stevo

    Stevo Skilled Worker

    Joined:
    Sep 2, 2014
    Messages:
    52
    Likes Received:
    12
    Hi everyone. This is my first post. I was a member and a frequent visitor to the old site, but haven't had a question until now. I have CXL Platinum. I have installed the Crime and Leisure Mod for a more realistic simulation. My problem is with the security effect. The roads don't glow red or green anymore when placing a police station. All the buildings have red security satisfaction with a 0% security effect, even with several police stations near them. I have uninstalled and reinstalled the latest UIM several times using the custom install and checking the CLM and HEM options to full feature install. I did this as an Administrator too. I'm not sure what else I can do. I really want this mod to work. Does anyone have any suggestions? Thanks in advance.
     
  2. Alex24

    Alex24 Moderator
    Staff Member

    Joined:
    Aug 20, 2014
    Messages:
    310
    Likes Received:
    169
    Well, sadly the CLM got some bugs :(
     
  3. skullz613

    skullz613 Governor

    Joined:
    Aug 21, 2014
    Messages:
    1,640
    Likes Received:
    1,393
    Thats why i have never bothered with it. It looked good but then I saw all the problems people were having.
     
  4. Stevo

    Stevo Skilled Worker

    Joined:
    Sep 2, 2014
    Messages:
    52
    Likes Received:
    12
    Thanks for the replies guys. Well at least now I know it's not something I'm doing wrong. I'll just have to settle for the Retail Booster 20/40/60 Mod and Leisure Booster Mod for a bit more of a realistic simulator. It's such a shame the old forums are gone. I've only had this game for a year or two, after playing SC4 for years. The old forums were a treasure trove of information for newbies. I always found what I needed and never had to ask a question.
     
  5. Stevo

    Stevo Skilled Worker

    Joined:
    Sep 2, 2014
    Messages:
    52
    Likes Received:
    12
    Ok, I have it working now. This worked for me as I have CXL Platinum. When installing the UIM, change the Destination Folder to: C:\Program Files (x86)\Focus Home Interactive\Cities XL Platinum, not the default C:\Program Files (x86)\Focus Home Interactive\Cities XL 2011. Go for custom install and check the CLM box for Entire features installed. I also checked the HEM option box as well.
    The only CLM patches I used in the paks folder are: XLN_CLM_loc_v1.5.patch, and the: zzXLN_CLM_basebuildings_v2.52.patch. For some reason the basebuildings patch I downloaded from this new site doesn't work, but the one from the old site I downloaded in March this year works.
     
  6. IcyHot

    IcyHot Administrator
    Staff Member

    Joined:
    Aug 20, 2014
    Messages:
    1,256
    Likes Received:
    653
    Steveo thanks for catching the problem . The original file had a corrupted patch file, I have now replaced the download with a "clean" copy. If you have time give it a shot and tell me if the problem is resolved. This will help the next person that downloads the CLM
     
  7. Stevo

    Stevo Skilled Worker

    Joined:
    Sep 2, 2014
    Messages:
    52
    Likes Received:
    12
    The new basebuildings .patch works.
     
  8. Thomus Y.

    Thomus Y. Vagabond

    Joined:
    Jan 23, 2015
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    I recently have to same issue, police doesn't work with CLM and clinic doesn't work with HEM.
    I follow Stevo suggestion. Here the steps I did to fix both problem:
    (1) Install both CLM and HEM
    (2) Uninstall UIM, and then reinstall again. I have CXL Patimun, so I have to change the directory when reinstall.
    And that seem to solve the problem.
     

Share This Page