1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.
  2. It's not long before we will be moving. The new hosting has been setup and the next thing to be done is to change the DNS. When it's changed it may take between 24 to 48 hours to take effect. During this time XLN will be closed so it can be backed up. When the new DNS takes effect, you will see a basic page with a message regarding the move. Note: It may take up to two weeks to get XLN up and running again.
    Dismiss Notice

FIX BUG turbine by vegetable farm V01.00

bug farm

  1. Birk LeGlaire

    Joined:
    Aug 18, 2015
    Messages:
    153
    Likes Received:
    484
  2. Birk LeGlaire

    Joined:
    Aug 18, 2015
    Messages:
    153
    Likes Received:
    484
  3. skullz613

    skullz613 Administrator

    Joined:
    Aug 21, 2014
    Messages:
    1,736
    Likes Received:
    1,576
    I checked this farm in CXL and the turbine does not vanish. I have my config file set to only render everything once so believe that is why its always there.
    I have not played around with the config of XXL yet to test if it can do the same.
     
  4. Birk LeGlaire

    Joined:
    Aug 18, 2015
    Messages:
    153
    Likes Received:
    484
    Oh, I'm realy a new be. There is a config file.... where ? I'm interrested in it ! Thanks.
     
  5. skullz613

    skullz613 Administrator

    Joined:
    Aug 21, 2014
    Messages:
    1,736
    Likes Received:
    1,576
    C:\Program Files (x86)\Focus Home Interactive\Cities XL 2012\Data\Config\GlobalSettings.cfg
     
  6. Birk LeGlaire

    Joined:
    Aug 18, 2015
    Messages:
    153
    Likes Received:
    484
    And which tag do you use to only render everything once ?
     
  7. skullz613

    skullz613 Administrator

    Joined:
    Aug 21, 2014
    Messages:
    1,736
    Likes Received:
    1,576
    Look for <VisibilityEnabled>2</VisibilityEnabled> and change the 2 to a 0

    Look for <ProcessEnabled>1</ProcessEnabled> and change the 1 to a 0

    There will be a little lag when zooming at the start of the game. Once everything is rendered you will notice better speed when zooming in and out.
     
    Birk LeGlaire likes this.
  8. Birk LeGlaire

    Joined:
    Aug 18, 2015
    Messages:
    153
    Likes Received:
    484
    What a difference! How do you know these regulations? Do not tell me that you tested them at random, I shall not believe in you. I am a jealous person of your knowledge!

    I played with the config set in XXL. The bug left.
    But I say it is not easy to notice this bug. We have to build more farms and in différent ground level. I noticed this bug because I developped my mod windmill on this farm basis.

    gamescreen0942.jpg
     
  9. skullz613

    skullz613 Administrator

    Joined:
    Aug 21, 2014
    Messages:
    1,736
    Likes Received:
    1,576
    It is good you found the bug as not everyone has changed their config file.

    I found the details about the config file a long time ago. I have tried different numbers but find 0 is best. You will find a bit of lag only when zooming on areas the first time. Once you have played for 15 minutes of more the lag will slow down. It makes it easier to build faster when you don't have to wait for the graphics to catch up every time you zoom in and out :)
     
  10. Birk LeGlaire

    Joined:
    Aug 18, 2015
    Messages:
    153
    Likes Received:
    484
    Sorry but changing the confile will not prevent the bug.

    Who is the funny who said this stupidity? I played with the config set in XXL. The bug stays. The Screenshot was joined to prove it.
     

Share This Page