1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.
  2. I will no longer be hosting XLNation as of March 1, 2017. Unless some one steps forward to take over the domain name and provide hosting XLNation will shutdown. If you are seriously interested in taking on this project and can technically and financially support the project please contact me.

CXL Platinum Game Crashes On Start

Discussion in 'Tech Support' started by Nitrogeneration, Sep 14, 2014.

  1. Nitrogeneration

    Nitrogeneration Vagabond

    Joined:
    Sep 13, 2014
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    I have the Steam version of CXL Platinum, and it crashes on start with "Cities XL Platinum has stopped working."

    Here is the bug log:
    [22:11:03] CORE mcMem.cpp ( 827) Error Available physical memory = 3.035Gb
    [22:11:03] CORE mcMem.cpp ( 828) Error Available addressable virtual memory = 3.800Gb
    [22:11:03] CORE mcMem.cpp ( 829) Error Total physical memory = 5.465Gb
    [22:11:03] CORE mcMem.cpp ( 830) Error Total addressable virtual memory = 3.999Gb
    [22:11:03] MEMORY mcMemAllocator.cpp ( 107) ErrorBuild .\Core\mcStringBasic.cpp(124) : Request for allocation failed. Out of memory (need -1629982448)

    Could it be corrupt mods or conflicts? I installed all my mods today, so I have all the latest versions, and I have many.
     
  2. snick

    snick Moderator
    Staff Member

    Joined:
    Aug 22, 2014
    Messages:
    488
    Likes Received:
    132
    It seems from my experience that those memory errors usually indicate a corrupt mod.

    How many mods do you have exactly? If you install dozens of them at once, then it can be difficult to find the problem (if it is indeed a corrupt mod to begin with).
     
  3. gseid87

    gseid87 Unskilled Worker

    Joined:
    Sep 14, 2014
    Messages:
    33
    Likes Received:
    1
    Im also had this problem, so:
    1- I reinstalled the Cities XL Platinum
    2- Then I installed the UIM 1.79.9, custom instal, full installation of all resources: HEM ; CLM; RHM; Highway Interexchange, etc.
    3- Then installed the RHM 2.0
    4- Then I pasted on the paks folder all the dependencies (Check the pdf below to see the list of dependecies and modifications patchs, they are all available on this website)
    5- Then pasted most of the resources of this website one by one, testing everytime by opening the game and waiting for problems, i had several problems and picked up the patches that were making the game crashes: XL_Nation_Karaaib_Ent_MSG_UIM_V1.0;
    KH_CityLife2008Plaza ; XLN_edesa_KTMv1.0 ; XLN_Preyfr60_AltirisInc; XLnation_diScOpOlis_res_TrumpWorldTower-UIM_v1.0 ;

    Note: I downloaded most of the resources of the website, its only missing a few Office buildings, that I will download this week and start testing again.

    Dont know why they are not working yet, but this is my current setup for the Cities XL Platinum - September 2014.
     

    Attached Files:

  4. skullz613

    skullz613 Governor

    Joined:
    Aug 21, 2014
    Messages:
    1,640
    Likes Received:
    1,393
    I have these two running OK in my games with no issues.
    KH_CityLife2008Plaza.patch
    XLnation_diScOpOlis_res_TrumpWorldTower-UIM_v1.0.patch
     
  5. gseid87

    gseid87 Unskilled Worker

    Joined:
    Sep 14, 2014
    Messages:
    33
    Likes Received:
    1
    Do you have the same dependencies that I have?
     
  6. skullz613

    skullz613 Governor

    Joined:
    Aug 21, 2014
    Messages:
    1,640
    Likes Received:
    1,393
    I don't have some of the ones you have.

    This one could be a problem depending what it is. Looks like you should only use one and not both.
    what.png

    Here's another one. You have two of the same file at different revisions
    what2.png
    Plus CLM can cause problems on it's own, so I don't use it.
     
    gseid87 likes this.
  7. gseid87

    gseid87 Unskilled Worker

    Joined:
    Sep 14, 2014
    Messages:
    33
    Likes Received:
    1
    Ty for the attetion, im reviewing my mods at the moment XD
     
  8. Ashel

    Ashel Skilled Worker

    Joined:
    Aug 25, 2014
    Messages:
    32
    Likes Received:
    3
    When i download Santos_BRA_0 to my game is crash! :( (i use XLN_Altiris_Maps_MoreSlotsfor2012Maps_v1.0.patch)
     
  9. snick

    snick Moderator
    Staff Member

    Joined:
    Aug 22, 2014
    Messages:
    488
    Likes Received:
    132
    I assume you have UIM also?

    Getting custom maps to work and not crash can be difficult, in my experience (you might want to open a separate topic).
     
  10. gseid87

    gseid87 Unskilled Worker

    Joined:
    Sep 14, 2014
    Messages:
    33
    Likes Received:
    1
    Mine is working, check out my dependencies maybe you are missing something on your paks folder, im still testing all the mods from the website, but overall, 95% of the mods are working if you have all the dependencies.
     
  11. Ashel

    Ashel Skilled Worker

    Joined:
    Aug 25, 2014
    Messages:
    32
    Likes Received:
    3
    i think i didnt forget nothing have UIM, more slots, shader ect. i dunno why is happened i tried to put that file to different places result is same
     
  12. gseid87

    gseid87 Unskilled Worker

    Joined:
    Sep 14, 2014
    Messages:
    33
    Likes Received:
    1
    maybe you are using the more than 1 map mod for the smae map slot, some maps use existing map slots from cities xl, try taking off all the maps and placing only santos map
     
  13. mgsports

    mgsports Unskilled Worker

    Joined:
    Sep 21, 2014
    Messages:
    16
    Likes Received:
    2
    Get same Error have Windows 10,8 Gigs of Ram. Even happened when no Mods installed. I have Unlocker 2,Road Additions 1.1,Littleriverfalls that I think is Kansas City Map and Nick97's that has Sears,Family Dollar,Burger King and others in it. But don't now if my Patch for is up to date.
     
  14. Monty

    Monty Governor

    Joined:
    Aug 20, 2014
    Messages:
    692
    Likes Received:
    2,504
    I got the same error today. The game just didn't want to load anymore. After deleting the file:
    C:\Users\USERNAME\AppData\Local\Focus Home Interactive\Cities XXL\live\data\config\prototypesdb.bin and launching the game again it worked, but it took longer than usual. The log file was full of error like this:

    sczPsJobProvider::SetMaxJob : invalid maxjob : 0

    I went to planet mode, exited the game and on the next time I loaded the game it started normally without problems.
     
    ewood14 likes this.
  15. kipate

    kipate Governor

    Joined:
    Aug 23, 2014
    Messages:
    1,620
    Likes Received:
    1,348
    Which sounds normal, as the game engine generates a new prototypesdb.bin file (just to clarify this; I mean, I know that you know this, Monty).
     
  16. Monty

    Monty Governor

    Joined:
    Aug 20, 2014
    Messages:
    692
    Likes Received:
    2,504
    I posted it because others who don't know about it may find this helpful, smarty pants.
     
  17. kipate

    kipate Governor

    Joined:
    Aug 23, 2014
    Messages:
    1,620
    Likes Received:
    1,348
    I guess you misunderstood me: I just wanted to make clear that the fact that the game loads longer is not something to be worried about, it was not about your advice in general.
     

Share This Page