1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.
  2. I will no longer be hosting XLNation as of March 1, 2017. Skullz613 will be taking the reigns of the site in early 2017 and XLNation will be moving to a new web hosting service. During that transition there will be an interruption in service of up to two weeks. Skullz613 is now a full administrator of XLNation. Be kind to him.

Map Layer Test

Discussion in 'General Forum' started by skullz613, Sep 30, 2014.

  1. skullz613

    skullz613 Administrator

    Joined:
    Aug 21, 2014
    Messages:
    1,645
    Likes Received:
    1,408
    I have had a few questions about the map layers from a few members and I realized after all this time, I did not know much about a few of them. I made a test map with all the layers and found a few things out, xxxxxx being the map name.

    beach.PNG
    1. The first thing that I found was that the CitiesXL MapEditor creates a wrongly named file. CitiesXL MapEditor creates xxxxxx_01_sim_gembeach_beach.png when a file is selected for the beach resource. This file is not listed in the mapmgr_xxxxxx_01.lua file. It should be named xxxxxx_01_Sim_SeaSide.png.
    2. The file xxxxx_01_Sim_SeaSide is for the American houses and the pier. Not sure of any other mods.
    3. The file containing the word gembeach should be called xxxxxx_01_gembeach_beach if it is used. I created this file for my test map but could not find any mod using the gembeach layer.
    4. The file xxxxxx_01_sim_environment is for the holiday hotels. The Holiday hotels under the hotel menu needed this layer. I also noticed three hotels in the beach menu needing this layer.
    5. Water, Agri and Oil layers work OK as we all know.
    6. Citylinks work OK. Not sure if any mod uses the waterway layer yet.
    7. I enabled the xxxxxx_01_sim_snow layer but it did not show when selecting the snow houses/buildings or snow field stuff.
    8. The fishing layer we know is not used yet.
     
  2. skullz613

    skullz613 Administrator

    Joined:
    Aug 21, 2014
    Messages:
    1,645
    Likes Received:
    1,408
    Just remembered the waterway citylink should be used by the NEXL mod.
     
  3. skullz613

    skullz613 Administrator

    Joined:
    Aug 21, 2014
    Messages:
    1,645
    Likes Received:
    1,408
    I also found that the snow layer is named incorrectly. It should be xxxxxx_01_GemSki_Snow.png. The Map Editor names it xxxxxx_01_sim_snow.
    I tried getting this layer to show but couldn't.
     
  4. skullz613

    skullz613 Administrator

    Joined:
    Aug 21, 2014
    Messages:
    1,645
    Likes Received:
    1,408
    For the last three hours I have been running CitiesXL 2012 using my Auckland V2 map with the layer names manually corrected. I had no crashes. Normally I would have a couple of crashes. The next step is to run the version with the wrong named layer (sim_gembeach_beach.png) and compare the logs.
     
  5. skullz613

    skullz613 Administrator

    Joined:
    Aug 21, 2014
    Messages:
    1,645
    Likes Received:
    1,408
    Ran the game for 2 hours and had no crashes. An error shows up regarding the seaside layer though.
    Code:
    [13:53:43]   CORE     mcFile.cpp     ( 198)   Error     can't open file Data/Gfx/Landscape/Layers/aklandcxl_01_Sim_SeaSide.png
    It could be a cause for the custom maps to crash at some point.
     
  6. snick

    snick Moderator
    Staff Member

    Joined:
    Aug 22, 2014
    Messages:
    488
    Likes Received:
    132
    I do think I remember seeing that error in several of the log files after I had crashes on custom maps.
     
  7. The Funky Monk

    The Funky Monk Moderator
    Staff Member

    Joined:
    Aug 21, 2014
    Messages:
    631
    Likes Received:
    547
    Good work skullz. I'll have to change a few files in my default folders.
     
  8. skullz613

    skullz613 Administrator

    Joined:
    Aug 21, 2014
    Messages:
    1,645
    Likes Received:
    1,408
    Though it's probably worth changing I don't think it's the only cause for custom maps to crash. There has to be other factors. My Doha2 map for example is crashing even though the layer is corrected. It might be due to the level of the land or that it's flat. Radiospeed pointed out that all he did was lay all the roads out on the Doha2 map and his game crashed. Could be a possibility its a road mod causing a crash.
     
    Radiospeed likes this.
  9. The Funky Monk

    The Funky Monk Moderator
    Staff Member

    Joined:
    Aug 21, 2014
    Messages:
    631
    Likes Received:
    547
    Yeah, flat maps are the hardest to get right. The only reason a map should crash is because if the water level. Once it works it should always work. Even withought the layers they should work. You just won't be able to put farms etc down.
     
  10. snick

    snick Moderator
    Staff Member

    Joined:
    Aug 22, 2014
    Messages:
    488
    Likes Received:
    132
    It's weird, because some maps (Durban for example) work great but then others (Madison) seem to always crash after a certain amount of time.
     
  11. Radiospeed

    Radiospeed Unskilled Worker

    Joined:
    Sep 18, 2014
    Messages:
    53
    Likes Received:
    5
    I only had RHM2 mod running as a road mod.. am not sure if that caused the issue but the mod has been faultless so far in other maps.. great work by the way detecting the naming issue in the custom maps. Lets hope were are getting closer to solving the custom map crashes once and for all.. (y)
     

Share This Page