1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.
  2. I will no longer be hosting XLNation as of March 1, 2017. Skullz613 will be taking the reigns of the site in early 2017 and XLNation will be moving to a new web hosting service. During that transition there will be an interruption in service of up to two weeks. Skullz613 is now a full administrator of XLNation. Be kind to him.

Two City Connections Side By Side.

Discussion in 'General Forum' started by skullz613, Oct 30, 2014.

  1. skullz613

    skullz613 Administrator

    Joined:
    Aug 21, 2014
    Messages:
    1,645
    Likes Received:
    1,408
    I tried something I had read about on the old XLN where two city connections can be built next to each other (You have to pause the game to do this) and make each of them travel one way using normal road pieces. I did this as I'm avoiding RHM2 due to crashes I had been having.
    Trouble I have is that one connection complains about not being connected to the city hall. This effects the whole piece of road.
    Has anyone else experienced this?

    Example of what I have setup.
    example.jpg
     
  2. snick

    snick Moderator
    Staff Member

    Joined:
    Aug 22, 2014
    Messages:
    488
    Likes Received:
    132
    Is the piece of road the one entering the city? Technically, whatever agent determines city hall connected-ness wouldn't be able to reach that road since it is only accessible from the edge of the map... but maybe I'm wrong.
     
  3. skullz613

    skullz613 Administrator

    Joined:
    Aug 21, 2014
    Messages:
    1,645
    Likes Received:
    1,408
    Both pieces of road go all the way into the city and finish at the front of the city hall. I'll post some screens in a bit.
     
  4. veija2

    veija2 Mayor

    Joined:
    Aug 25, 2014
    Messages:
    626
    Likes Received:
    477
    Within the city itself, if you place something on a one way road, like a fire station, nothing behind the fire station can be served by it, because traffic is going the other way. Since the other city is "behind" the city road system, the game engine doesn't consider it linked to city hall by the one way road that is inbound into the city.

    cxl_screenshot_berlin_1.jpg

    It's a little bulky, but maybe this would work for what you want:

    cxl_screenshot_berlin_2.jpg
     
  5. skullz613

    skullz613 Administrator

    Joined:
    Aug 21, 2014
    Messages:
    1,645
    Likes Received:
    1,408
    I feel so stupid now. :oops: I should of though of that.

    Your suggested city connection should do the trick and I'll try it out.
     
  6. veija2

    veija2 Mayor

    Joined:
    Aug 25, 2014
    Messages:
    626
    Likes Received:
    477
    It's an easy mistake. Fahgettaboudit.
     
  7. skullz613

    skullz613 Administrator

    Joined:
    Aug 21, 2014
    Messages:
    1,645
    Likes Received:
    1,408
    Well I tried it and it fixed the problem but after a few minutes the game crashed. This happens to me every time I use anything to do with RHM. I think I will just have to rework my road system a bit.
     
  8. Nogerivan

    Nogerivan Governor

    Joined:
    Aug 25, 2014
    Messages:
    478
    Likes Received:
    986
    I got the same problem after using that connector
    is there an error in log say create null lane?
     
  9. skullz613

    skullz613 Administrator

    Joined:
    Aug 21, 2014
    Messages:
    1,645
    Likes Received:
    1,408
    Not this time but I have seen that error before.
     
  10. skullz613

    skullz613 Administrator

    Joined:
    Aug 21, 2014
    Messages:
    1,645
    Likes Received:
    1,408
    Here's the error I have.

    [17:33:10] CORE mgTextureUtils.cpp ( 304) Assert hSaveRet HRESULT: D3DERR_DEVICELOST Description: Device lost

    I walked away and left citiesxl running and came back to a crash.
     
  11. Nogerivan

    Nogerivan Governor

    Joined:
    Aug 25, 2014
    Messages:
    478
    Likes Received:
    986
    somekind error during autosave maybe....
    hmm..device lost? lol. that's weird
     
  12. skullz613

    skullz613 Administrator

    Joined:
    Aug 21, 2014
    Messages:
    1,645
    Likes Received:
    1,408
    I think that's what happened. Both times I had left the game running and walked away. That error has me puzzled as well.
     
  13. The Funky Monk

    The Funky Monk Moderator
    Staff Member

    Joined:
    Aug 21, 2014
    Messages:
    631
    Likes Received:
    547
    You could use one expressway, Altiris' road divider thing and connect the two roads to it having them one way. If that makes sense.
     
  14. veija2

    veija2 Mayor

    Joined:
    Aug 25, 2014
    Messages:
    626
    Likes Received:
    477
    I've used that connection system in the past and had no trouble at all, but I don't have any problems with RHM crashing the game. I'd follow Funky's suggestion then; same idea without the use of the RHM. What a drag for your game play.
     
  15. skullz613

    skullz613 Administrator

    Joined:
    Aug 21, 2014
    Messages:
    1,645
    Likes Received:
    1,408
    I'll try out funkys idea as well. I get annoyed about the RHM problems I have. The last attempt I had setup my highways & bridges first so it was all done. Took hours of work. I started placing buildings and within an hour the crashing started. After that everytime the city was loaded it would last 10 minutes then crash.
    If I make a city with no RHM I get the odd crash but have had the game running for two hours or more.
     

Share This Page