1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.
  2. I will no longer be hosting XLNation as of March 1, 2017. Unless some one steps forward to take over the domain name and provide hosting XLNation will shutdown. If you are seriously interested in taking on this project and can technically and financially support the project please contact me.

Any Idea?

Discussion in 'Tech Support' started by d_h_s, Sep 22, 2014.

  1. d_h_s

    d_h_s Vagabond

    Joined:
    Aug 31, 2014
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Problem signature:
    Problem Event Name: APPCRASH
    Application Name: CitiesXL_Platinum.exe
    Application Version: 1.0.5.725
    Application Timestamp: 4e55dec6
    Fault Module Name: CitiesXL_Platinum.exe
    Fault Module Version: 1.0.5.725
    Fault Module Timestamp: 4e55dec6
    Exception Code: c0000005
    Exception Offset: 00735a3b
    OS Version: 6.3.9600.2.0.0.256.48
    Locale ID: 1033
    Additional Information 1: 5861
    Additional Information 2: 5861822e1919d7c014bbb064c64908b2
    Additional Information 3: d1d9
    Additional Information 4: d1d94a13d3609d6b740644c12508f581
    Read our privacy statement online:
    http://go.microsoft.com/fwlink/?linkid=280262
    If the online privacy statement is not available, please read our privacy statement offline:
    C:\WINDOWS\system32\en-US\erofflps.txt

    My computer keeps crashing to desk top, All mods have worked , suddenly this happened 3 times in a row, any idea?
     
  2. Abbittibbi

    Abbittibbi Unskilled Worker

    Joined:
    Sep 2, 2014
    Messages:
    22
    Likes Received:
    17
    I will post two options for you, I have NOT TRY THEM, as I do not get this error, so make sure to BACKUP custom and save folders. I am not even sure this will correct your problem.

    ORIGINAL POSTS:
    http://steamcommunity.com/app/231140/discussions/0/792924412485992568/
    http://forum.citiesxl.com/viewtopic.php?f=12&t=6196&start=30

    OPTION A:

    Getting D3D device error on first time launch, follow these instructions to solve:

    1. Open nVidia Control Panel
    2. Select "Change resolution"
    3. Select 800 x 600 from the list, IF it does NOT exist then create a custom resolution with these parameters, 800 pixel width, 600 pixel height.
    4. Apply the 800x600 resolution, sorry for any icon mess on your desktop :)
    5. Launch the game, press ESC to skip the intro video and change the game resolution using the game menu (example: 1920x1080)
    6. Exit the game
    7. Using nVidia's control panel, switch your desktop resolution to its native (normal) resolution

    The game will work fine from now on using a decent resolution. Have fun :)

    OPTION B: (you may need a fresh install after doing so...)

    Reset the settings of Cities XL 2012:

    1. Open Computer then Local disk (C: drive).
    2. Open Users folder.
    3. Open your username folder.
    4. Open AppData folder (*)
    5. Open Local folder.
    6. Open Focus Home Interactive folder.
    7. Delete Cities XL 2012 folder.

    (*) The AppData folder is an hidden folder by default. To view this folder, click Organize from the top left then Folder and search options.
    Click the View tab and check 'Show hidden files, folders and drives' under 'Hidden files and folders' in the 'Advanced Settings' window.
    Click the OK button.
     
  3. snick

    snick Moderator
    Staff Member

    Joined:
    Aug 22, 2014
    Messages:
    488
    Likes Received:
    132
    Before you do all that, perhaps you could post a log file, so we can rule out other things? Found in the "log" folder in Appdata/local/FHI/CXL
     
  4. Abbittibbi

    Abbittibbi Unskilled Worker

    Joined:
    Sep 2, 2014
    Messages:
    22
    Likes Received:
    17
    That may be the wise thing to do...
     
  5. d_h_s

    d_h_s Vagabond

    Joined:
    Aug 31, 2014
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    I have narrowed down the problem to the terrain leveler mod, I was leveling down 1 step to get the desired level for building underpass highway, then I was leveling back up to zero height, something is happening when I level back up to zero height from negative height, I have 2 cities that load fine and then after a few minutes crash to desktop, The leveler mod works fine once, but leveling more than once in a given area is causing the crash, Thanks for the tips, I really appreciate it,
    DHS,
     
  6. snick

    snick Moderator
    Staff Member

    Joined:
    Aug 22, 2014
    Messages:
    488
    Likes Received:
    132
    Are you talking about Nicko's terraforming plazas?
     
  7. d_h_s

    d_h_s Vagabond

    Joined:
    Aug 31, 2014
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    yes, I believe that is the one, It is a great mod, I think that I did find some limitations with it is all, I will be a little more careful with using it in the future,
     
  8. snick

    snick Moderator
    Staff Member

    Joined:
    Aug 22, 2014
    Messages:
    488
    Likes Received:
    132
    Interesting, I've never heard of problems with it before, but I'm glad to hear you've narrowed it down. Best of luck!
     

Share This Page