1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.
  2. I will no longer be hosting XLNation as of March 1, 2017. Unless some one steps forward to take over the domain name and provide hosting XLNation will shutdown. If you are seriously interested in taking on this project and can technically and financially support the project please contact me.

Jagged Graphics

Discussion in 'Tech Support' started by evilcatdog, Sep 1, 2014.

  1. evilcatdog

    evilcatdog Unskilled Worker

    Joined:
    Aug 29, 2014
    Messages:
    9
    Likes Received:
    16
    HI guys,

    this might be a dumb question, but my graphics have suddenly become all jagged and ugly.

    They used to look super nice, I have a V expensive PC and can normally run the game on super full settings.
    Is there a mod or similar that could cause this?

    I have tried updating graphics drivers, no luck. Unless the last update changed settings in them?

    Anyone else know this issue?
    One example I can give is when you zoom out on roads and the white lines from the sidewlak appear criss crossed instead of parallel?

    James
     
  2. KR153

    KR153 Vagabond

    Joined:
    Aug 26, 2014
    Messages:
    2
    Likes Received:
    29
    Do you have problems with any other game as well? Because to me that sounds like a GFX card problem.
     
  3. snick

    snick Moderator
    Staff Member

    Joined:
    Aug 22, 2014
    Messages:
    488
    Likes Received:
    132
    Could you provide a screenshot? I don't think any mod could cause that sort of glitch, so it's probably something on your end.
     
  4. Monty

    Monty Governor

    Joined:
    Aug 20, 2014
    Messages:
    688
    Likes Received:
    2,499
    A screenshot would help a lot.

    Is the antialiasing filtering ON?

    Also if you have an ATI or NVidia graphic card, you can set it to force a better anisiotropic filter in the GPU's control panel. It will improve the look of the textures quite a bit.
     
    Landstander likes this.
  5. abdo

    abdo Guest

    hii monto the game graphics is high but it looks like very low graphics whyyyyy??
     
  6. snick

    snick Moderator
    Staff Member

    Joined:
    Aug 22, 2014
    Messages:
    488
    Likes Received:
    132
    Again, a screenshot would help.
     
  7. abdo

    abdo Guest

    cxl_screenshot_nova_0.jpg cxl_screenshot_nova_1.jpg cxl_screenshot_nova_2.jpg cxl_screenshot_nova_3.jpg cxl_screenshot_nova_4.jpg cxl_screenshot_nova_5.jpg
     
  8. abdo

    abdo Guest

    snick can you help with that??
     
  9. Mr.X²

    Mr.X² Moderator

    Joined:
    Aug 23, 2014
    Messages:
    1,069
    Likes Received:
    1,283
    wow, that looks like LOD4 everywhere, guess its a wrong graphic setting somewhere, but sorry i dont have a clue how to fix that
     
  10. snick

    snick Moderator
    Staff Member

    Joined:
    Aug 22, 2014
    Messages:
    488
    Likes Received:
    132
    I don't remember the exact name, but in the options menu, under graphical settings there should be a drop-down for "model detail" or something like that. Make sure that is set to high, as well as all the other individual options.

    If all the individual options appear to be set high, then I'm not sure what exactly the problem is. I've heard of trouble loading LODs before, but this looks like an extreme case.
     
  11. abdo

    abdo Guest

    there is anti-aliasing in video option , i set it to 4x but some times the graphic is perfect another it becomes very bad like in the screen shots
     
  12. skullz613

    skullz613 Governor

    Joined:
    Aug 21, 2014
    Messages:
    1,632
    Likes Received:
    1,379
    I had this problem with a city I built on my Doha2 map. It would happen every now and then. It only happened in that city and no other.
     
  13. skullz613

    skullz613 Governor

    Joined:
    Aug 21, 2014
    Messages:
    1,632
    Likes Received:
    1,379
    This has recently happened to me using CXL Platinum. Sometimes it takes 20 minutes to happen and sometimes 5. It has not happened to me in CXL 2012 though.
     
  14. snick

    snick Moderator
    Staff Member

    Joined:
    Aug 22, 2014
    Messages:
    488
    Likes Received:
    132
    Every now and then this happens to me as well; the LODs don't load correctly for some reason. But, I'm playing on low graphics settings, and it seems to resolve itself in a minute or two.
     
  15. skullz613

    skullz613 Governor

    Joined:
    Aug 21, 2014
    Messages:
    1,632
    Likes Received:
    1,379
    Which version of CXL do you use?
     
  16. snick

    snick Moderator
    Staff Member

    Joined:
    Aug 22, 2014
    Messages:
    488
    Likes Received:
    132
    2012
     
  17. skullz613

    skullz613 Governor

    Joined:
    Aug 21, 2014
    Messages:
    1,632
    Likes Received:
    1,379
    I have not had it happen in 2012.....yet. Fingers crossed it doesn't. I have started playing with the graphics lower as well. It does not look that good but allows me to work faster. I also don't have as many crashes.
     
  18. Pamascus27

    Pamascus27 Mayor

    Joined:
    Aug 21, 2014
    Messages:
    860
    Likes Received:
    223
    I have this issue with some of my cities, too. For me I just try to wait for it to solve itself, if it takes too long I usually close the game and restart it in after 15 minutes. BTW my version is CXL Platinum, haven't played any other versions than that.
     

Share This Page