1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.
  2. I will no longer be hosting XLNation as of March 1, 2017. Skullz613 will be taking the reigns of the site in early 2017 and XLNation will be moving to a new web hosting service. During that transition there will be an interruption in service of up to two weeks. Skullz613 is now a full administrator of XLNation. Be kind to him.

CXL Platinum Many Weird Bugs - Please Help If You Recognize The Problem

Discussion in 'Tech Support' started by Artmaster, Jan 31, 2015.

  1. Artmaster

    Artmaster Executive

    Joined:
    Oct 31, 2014
    Messages:
    119
    Likes Received:
    58
    Hello all,

    I've been experiencing some weird bugs lately and I cannot figure out which mods are causing the issues, even after looking through my folder and the log file. If you recognize the issue from the pics below, any help is greatly appreciated:

    Bizarre Bug #1:
    When scrolling around the map this strange thing started happening for no apparent reason. The odd model moved along the highway as I scrolled.
    Weird_01.jpg
    Weird_02.jpg
    Weird_03.jpg

    To further compound the problem I've noticed under my European Pak in the Limitless tab this same model dominating a number of blank options. I cannot figure out where these came from, but it's the same model varying in size in the pic below:
    Weird_04.jpg

    When I changed the highway back, the bug dissappeared:
    Weird_05.jpg

    Weird Bug #2
    As you can see in the pic below in some places the coloration of interchanges turns darker. I have these two mods: RHM2-Brigter_Textures.patch and xln_alvin_RHM_addon_Vol01_1.01-Brigter_Textures.patch if I remove either or, the city will not load.
    Weird_06.jpg

    Nonsense Bug #3
    Upon trying to resolve the issues above, re-downloading road mods and replacing a few I thought might fix the issues...this happened:
    Weird_07.jpg
    As you can see the pavement under the furniture vehicles has dissappeared and the small roads now have a darker texture despite there only being these two road texture mods in my folder: ~~~XLN_TIMOFP_Road_Addon_Mod_GREY_V1.1.patch and ~~~XLN_TIMOFP_Road_Addon_Mod_SIDEWALKS_GREY_V1.0.patch
    I had found that I had all RAM color patches in my folder so I removed WHITE/DARK GREY/BLACK and even tried them out separately to see what I liked most and it seems to be bugged.

    Odd Bug #4
    Since I started using RHM2 I've noticed the color of the roads changes the farther I zoom out, but at closer zooms the pavement stays correct:
    Weird_08.jpg
    Weird_09.jpg

    Lame Bug #5
    Two bugs related to Harbor Pak Mod (the one found under manufacturing)...during gameplay if I place the harbor crane it's visible and looks great. When I exit the game and come back later, it leaves an invisible box with a transformer like object in it's place.
    Weird_a1.jpg
    Second issue is that I'm not seeing any cargo vans furniture on the Harbor Plaza texture:
    Weird_010.jpg

    For those of you would made it through my eye blistering list of many bugs and pics, here's a little photoshop eye candy that I hope you find pleasing:
    med_island.jpg

    Thanks for reading,
    Art
     
  2. skullz613

    skullz613 Administrator

    Joined:
    Aug 21, 2014
    Messages:
    1,645
    Likes Received:
    1,407
    #1

    That's a placeholder model and it looks like there's four of them grouped together. I would say some of the car models are missing. If it's showing with only the street parking mod then it's most likely the cause. Try downloading the mod again and put a fresh copy into your paks folder. Unless something more sinister is going on and your whole citiesXL is corrupted somewhere.

    #4

    I always have pavements changing color when I zoom in and out. RHM2 or normal.
     
    Artmaster likes this.
  3. Artmaster

    Artmaster Executive

    Joined:
    Oct 31, 2014
    Messages:
    119
    Likes Received:
    58
    Ok thanks for letting me know. I've been using Delete CXL Shadercache and noticed things happening afterwards. Such as the Disney Animation Studio was fine, saved and quit and then came back later to find it pink. So I redownloaded that mod and replaced it and it works fine again AND I'm still using the Shadercache and it hasn't happened again.

    Seems like small things like that keep happening and it's not making much sense as to why.
     
  4. skullz613

    skullz613 Administrator

    Joined:
    Aug 21, 2014
    Messages:
    1,645
    Likes Received:
    1,407
    Guess that's my Delete shadercache file I made? I use it myself and it has not caused any problems. While I've been building my city for the bootleg competition the only crash I've have is a directX one. Think my graphics card is on its last legs as it only happens when I push it to the limit. I also use my patch for the autosave and have it set at two hours which has helped.
     

Share This Page