1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.
  2. If you are going to register on XLNation, please make sure you do not use a proxy server.
    If you use a proxy server your registration will most likely get blocked due to spammers and hackers using proxy servers to hide their real IP address.

    If your using your home or work IP address and have not received your registration email, check your spam folder.
    Dismiss Notice

Skullz's Projects And Betas

Discussion in 'Projects' started by skullz613, Aug 30, 2014.

  1. Игорь

    Игорь Elite

    Joined:
    Oct 6, 2014
    Messages:
    125
    Likes Received:
    102
    Nice maps!
     
  2. skullz613

    skullz613 Administrator
    Staff Member

    Joined:
    Aug 21, 2014
    Messages:
    1,990
    Likes Received:
    2,001
    I mentioned that two mods by atyo-man2 worked in XXL but found yes they work but not correctly. The upgrade menu was not showing in the carpark one.
    I spent a bit of time trying to get them right (have not worked on a upgrade mod before) and think I got them sorted.
    So far it's only the carpark and asphalt one I've finished.

    updatedmenu.jpg
    asphalt.jpg
    I have put it on MEGA as the file is over 2MB
    MEGA
     
    Mr. Sky, Drazicdesign, Myname and 2 others like this.
  3. Drazicdesign

    Drazicdesign Governor

    Joined:
    Aug 24, 2014
    Messages:
    831
    Likes Received:
    2,380
    Hello Skullz,
    I work on matching plazas with US roads,

    And I have a problem displaying Lod,
    Could you tell me the line of code to modify and in which file they are located,
    I want to keep only the permanent display in Lod1?

    See pictures
    upload_2017-1-9_22-14-17.png


    after zoom out, the texture It's too big,
    upload_2017-1-9_22-18-58.png

    Please help me, I do not want to search in the files!:rolleyes::whistle:

    thank you,:)
     
  4. OmniBLACK

    OmniBLACK Executive

    Joined:
    Sep 11, 2014
    Messages:
    96
    Likes Received:
    126
    Is there an In/Out piece to match the lighter grey asphalt texture and pieces?
    I have not seen it in the upgrade menues. but i see it in the pic you have posted
    thanks in advance
     
  5. skullz613

    skullz613 Administrator
    Staff Member

    Joined:
    Aug 21, 2014
    Messages:
    1,990
    Likes Received:
    2,001
    No I don't think there is. It's a shame as it would be neat. PM atyo-man2 and see if he can help.
     
  6. skullz613

    skullz613 Administrator
    Staff Member

    Joined:
    Aug 21, 2014
    Messages:
    1,990
    Likes Received:
    2,001
    It's the layout file in massplacementtool

    example:

    data\design\layout\surface\massplacementtool\skullz_tile09.layout

    Look for <DetailLodDistanceNearFar>

    Add (or adjust) <DetailLodDistanceNearFar>0,0</DetailLodDistanceNearFar> if you want the plaza detail to stay the same size
     
    Drazicdesign and kipate like this.
  7. Drazicdesign

    Drazicdesign Governor

    Joined:
    Aug 24, 2014
    Messages:
    831
    Likes Received:
    2,380
    Perfect,

    Here is the result, thank you!

    upload_2017-1-10_20-39-33.png
     
    Mr. Sky, axel, Myname and 6 others like this.
  8. XOUSTE

    XOUSTE Ambasidor

    Joined:
    Feb 1, 2015
    Messages:
    254
    Likes Received:
    1,375
    CXL is getting better because of you !:LOL:
    i would like to try all of your new mods in my latest city.
     
    Drazicdesign and kipate like this.
  9. skullz613

    skullz613 Administrator
    Staff Member

    Joined:
    Aug 21, 2014
    Messages:
    1,990
    Likes Received:
    2,001
    Here's a quick mod I did today on the ingame harbors. I have always got annoyed with the way they can only be placed on land and water. In the current competition map they are impossible to place unless the ground is lowered.
    gamescreen0002.jpg

    I left the road connection and collision. I was going to do them as no collision but had issues with the road connection. It wasn't why I was editing them so didn't bother figuring it out.
    cxl_screenshot_florotest_28.jpg

    Placing them where you want allows more options.
    cxl_screenshot_florotest_27.jpg
    MENU
    You will find them in the NC menu
    harbors.png

    Thumbnails

    ThumbsGA.jpg

    I did try to get the third original ingame harbor working (b_transport_smallseaport_island_t3) but it's layout file was never made.
    I did see a version of it years ago in XL 2012 but can't remember what mod it was in.

    See attached patch file XXL_skullz613_default_ingame_harbors_GA_1.0.patch
     

    Attached Files:

    ObelicS, chupobumbo, XOUSTE and 5 others like this.
  10. Miguel

    Miguel Governor

    Joined:
    Aug 30, 2014
    Messages:
    100
    Likes Received:
    1,274
    Great idea. :) Does this mod work in Cities XL 2012 as well?
     
  11. skullz613

    skullz613 Administrator
    Staff Member

    Joined:
    Aug 21, 2014
    Messages:
    1,990
    Likes Received:
    2,001
    The older style ports should work but the newer XXL ones won't as the core files are not in XL. I'll make a XL friendly version and will post it here in my project thread.
     
    Miguel, Mr.X² and kipate like this.
  12. Miguel

    Miguel Governor

    Joined:
    Aug 30, 2014
    Messages:
    100
    Likes Received:
    1,274
    Very kind of you. Thank you. (y)
     
  13. skullz613

    skullz613 Administrator
    Staff Member

    Joined:
    Aug 21, 2014
    Messages:
    1,990
    Likes Received:
    2,001
    Here you go. I just removed the XXL files so menu location is the same as the XXL one.
     

    Attached Files:

    Mr.X² likes this.
  14. skullz613

    skullz613 Administrator
    Staff Member

    Joined:
    Aug 21, 2014
    Messages:
    1,990
    Likes Received:
    2,001
    As I was laying down some sunken RHM using Drazic's tools, I found I was using a flat plaza a lot to correct areas that had risen. I realized I was going to need a flat grass plaza for decorating when the highway was done but found I had not made a flat plaza that matches my livestock filler. I use the plain grass one a lot due to how it looks.

    I'll only post it here for now.

    Menu thumbnail

    plaza_livestock_flat.png

    Menu location is decorations, areas.
     

    Attached Files:

    kipate, ObelicS and Myname like this.
  15. luis diogo

    luis diogo Elite

    Joined:
    Aug 26, 2014
    Messages:
    317
    Likes Received:
    170
    Only saw this one now. Great idea skullz. Always found this placing very annouing. Excellent!
     
    skullz613 likes this.
  16. skullz613

    skullz613 Administrator
    Staff Member

    Joined:
    Aug 21, 2014
    Messages:
    1,990
    Likes Received:
    2,001
    I have spent the last four days learning how to use Speedtree CAD so I can make some new trees. At the moment @Monty is the only modder who has managed to make any.
    After a lot of coffee's, I finally managed to get the Composite Map to export properly and then proceeded to build the games files for the patch file. Popped it into XXL, started it up and hey presto. A tree is born.

    cxl_screenshot_deltatwo_0.jpg

    You can't miss it. It's the huge oversized one :LOL:
    I still need to get the min and max sorted in the class file.

    Now the steep learning curve is out of the way, it's time to see what kind of trees I can make.
    I would really like to see a willow tree in the game.
     
    Myname, Mr.X², Lexxa and 1 other person like this.
  17. skullz613

    skullz613 Administrator
    Staff Member

    Joined:
    Aug 21, 2014
    Messages:
    1,990
    Likes Received:
    2,001
    Well I have the process of getting the tree into the game figured out OK so now I need to focus more on setting a tree up. I did a willow tree today. Still needs work but turned out OK. Have to figure out how to make it lighter without so much shadow in the tree. cxl_screenshot_deltatwo_3.jpg
     
    Myname, Lexxa, Drazicdesign and 2 others like this.
  18. skullz613

    skullz613 Administrator
    Staff Member

    Joined:
    Aug 21, 2014
    Messages:
    1,990
    Likes Received:
    2,001
    Here's a quick mod change to the GlobexCo boats done for @Project_Oz
    MEGA
    I was going to adjust to one I originally made but you would loose the height adjustment. I renamed the class files so you can have this version alongside the original GlobexCo or the version I first made. Note that there is no change to menu icons at this stage so might get confusing if using both versions.
     
    Project_Oz likes this.
  19. Project_Oz

    Project_Oz Elite

    Joined:
    Aug 30, 2014
    Messages:
    113
    Likes Received:
    248
    I have no words to thank you. You saved me a lot of time with the building. Before I had to build some piers and bridges after the position of the ship.
    About height adjustment you can use road height to control the height.
    Does not work with original GlobexCo(the game use the original mod) i had to delete all the ships and remove the original mod, from pack folder, before i can use your mod.
    Thank you very much.
     
  20. skullz613

    skullz613 Administrator
    Staff Member

    Joined:
    Aug 21, 2014
    Messages:
    1,990
    Likes Received:
    2,001
    I didn't want to cause issues with the original mod so changed the file names. You should be able to run both the original (or the first "place anywhere" version I made) and the one I just changed (mod_skl_GlobexCo_boats_snap_no_height.patch)
     

Share This Page