1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.
  2. I will no longer be hosting XLNation as of March 1, 2017. Skullz613 will be taking the reigns of the site in early 2017 and XLNation will be moving to a new web hosting service. During that transition there will be an interruption in service of up to two weeks. Skullz613 is now a full administrator of XLNation. Be kind to him.

removing bridge collision box?

Discussion in 'Modding Help Quarter' started by Mr.X², Feb 21, 2015.

  1. Mr.X²

    Mr.X² Moderator

    Joined:
    Aug 23, 2014
    Messages:
    1,072
    Likes Received:
    1,293
    hello friends,
    i started working on an elevated tram/rail system. after finishing the first bridge model, you can see here: http://xlnation.city/threads/project-x².470/page-7#post-17958 i had to notice that its just not possible to build a nice elevated system due to the collision box which cant (or i can not) remove.

    So my question is: is it possible and if, how can i remove the collision box of a bridge (completely)? just like as its possible with normal buildings

    i already tried several things:
    - adding no-co entries to class files (foundation and others)
    - allowing external collision
    - removing collision entries / setting values to 0 in layout files
    - editing the collisionbox.class file in editor folder

    i guess radolph did set the default height to 500 on his monorail-mod to make this work, but well thats not the best solution in my opinion.

    id really like to continue my work on this project, so all hints will be much appreciated :) thanks.
     
  2. nicko2u

    nicko2u Governor

    Joined:
    Aug 22, 2014
    Messages:
    742
    Likes Received:
    1,053
    hey mrX - yep in short you can't each model/mod may have or not a no collision box/area.
    Yours might not have one but yeah others will so I presume that is your issue?
     
  3. Mr.X²

    Mr.X² Moderator

    Joined:
    Aug 23, 2014
    Messages:
    1,072
    Likes Received:
    1,293
    im not sure if i get you right^^
    with buildings it doesnt matter wheter the second building has a col-box or not. its enough when one building has no-col-box. i can place both building inside of the other one, so shouldnt it be the same with bridges? o_O
     
  4. nicko2u

    nicko2u Governor

    Joined:
    Aug 22, 2014
    Messages:
    742
    Likes Received:
    1,053
    not sure what are you trying to achieve? also bridges are not buildings :) more road types
     
  5. Mr.X²

    Mr.X² Moderator

    Joined:
    Aug 23, 2014
    Messages:
    1,072
    Likes Received:
    1,293
    removing the collision box ;)

    could it be that i also need to create a special nocollision street?
     

Share This Page